Primul articol

Orice călătorie începe cu un prim pas. Orice blog începe cu un prim articol, chiar dacă eu habar n-am ce să scriu în el. Și este important ce scriu în el, foarte important, deoarece peste ani și ani, cititorii care vor intra pe acest blog pentru prima dată vor fi poate tentați să vadă care a fost primul articol scris de mine. Și vor citi un articol de cacao, în care scriam eu ce mi se năzărea pe vremea aia (adică acum) cu privire la ce voi vrea să fac pe viitor cu privire la acest blog. Cam prea multe priviri și salturi în timp, dacă mă întrebați pe mine.

inceput in tromba

Să intru direct în pâine, cum se zice? Nu, că încă n-am subiecte, de abia am deschis blogul, urmează să mă documentez. Și dacă tot am ajuns la capitolul ăsta, merită discutat puțin despre cum deschizi un blog. Îl pregătești din timp, îți cauți subiecte în avans? Există persoane care așa gândesc, vor să aibă minim 5-10 articole scrise pe el încă de la început, după care îl anunță cu surle și trâmbițe la prieteni, la cunoștințe, la etc. Adică, îi fac o lansare cu fanfară. Posibil să funcționeze, nu zic nu.

Eu sunt adeptul simplității și al acțiunii, cel puțin în cazul de față. Alternativa mea este simplă: ai o idee, vrei să deschizi un blog (sau un proiect, că se potrivește la orice), dă-i drumul! Mai ales dacă proiectul tău nu necesită investiții semnificative, nu aștepta 10 ani până îl planifici în cele mai fine detalii, acționează, pornește-l și vezi tu pe parcurs unde duce. Te adaptezi din drum, dacă e cazul. E mai important să fii activ decât să-ți faci o strategie și s-o tot îmbunătățești, dar numai la nivel teoretic. La bloguri e cu atât mai simplu, deoarece durează cam 30 de minute să cumperi un domeniu, să-ți faci rost de găzduire, să deschizi efectiv blogul și...

...și să scrii primul articol fără să ai habar despre ce va fi când te apuci de-l scris.

Comentarii